Kundeservice holder lukket i helligdagene imellem jul og nytår til og med d. 1. januar.

Den ultimative madras guide. Find den helt rigtige madras

oprettet d. under Guides

Den ultimative madras guide. Find den helt rigtige madras

At vælge en madras kan synes enkelt, men det er det langt fra. Hver nat lægger du i din seng og årligt, er det rigtig mange timer. Det er vigtigt, at du lægger godt og komfortabelt, så du undgår rygproblemer, som så mange døjer med. 

 

Der er intet som en blød seng... Men!

Der er ikke noget som at synke ned i en dejlig blød madras efter en lang dag, men hvis du bogstavelig talt synker, kan det være tegn på du har en for blød madras, måske er det så tid til at anskaffe en ny madras. 

 

Din rygsøjle har en naturlig S-kurve, hvor den nedre ryg buer indad, og den øverste del af ryggen buer ud. Hvis du ligger dig på en meget blød seng understøtter madrassen ikke denne S-kurve. Derfor vil du komme til at ligge lidt ligesom i en hængekøje, hvilket kan være meget afslappende, men det er ikke den måde du ønsker at sove på en hel nat.

 

3 tegn på at din madras er for blød

Så hvordan finder du ud af om din madras er fast nok. Her er tre afslørende tegn på at din ryg ikke får den støtte, den har brug for:

  1. Der er en bule i din madras om morgenen. 
  2. Du er døsig hele dagen fordi du ikke får kvalitets søvn om natten.
  3. Du føler ømhed i ryggen. 

Hvis du kan genkende en eller flere af disse tegn skader du din formentlig din ryg, og vi vil anbefale at du skaffer dig en ny madras.

Hos Boboonline.dk kan du købe madrasser af mange forskellige hårdheder, med prismatch og gratis levering. Du kan se udvalget af madrasser her. 

 

En hård madras er god for ryggen. Eller hvad?

Det er en gammel skrøne at du skal ligge på en hård madras – I denne artikel giver vi dig et par tips til, hvordan du kan se, om din madras er for hård.

Så hvornår er min madras for hård?

Der er flere tegn på, at din madras ikke er, som den skal være. Det første tegn, du selvfølgelig skal være opmærksom på, er, om der begynder at opstå ømhed i ryggen. Dette kan selvfølgelig skyldes mange ting, men en madras, der er for hård, kan være en årsag.

 

For at finde ud af om din madras er for hård, kan du bruge denne metode:

Læg dig fladt på ryggen. Herefter skal du kunne presse en flad hånd ind under lænden og føle et jævnt tryk på hele bagsiden af kroppen.

 

Hvis du kan det, så har din madras umiddelbart en fornuftig hårdhed. Hvis dine hæle eller numse synker ned er madrassen for blød.

Hvad gør jeg, hvis man madras er for hård?

Hvis du er kommet frem til, at din madras er for hård, så kan det hjælpe at ligge en rullemadras en god topmadras over.

Ellers er det måske på tide at købe en god madras. Hvis du er i tvivl om hvilken madras det skal være, så spørg der, hvor du køber den. De vil helt sikkert gerne hjælpe.

Hos Bobo kan du få madrasser med fast lavpris og prismatch.

 

Hvilket materiale skal jeg vælge? 

1. Futon 

En futon madras består af et bomuldsbetræk og fyld. Fyldet til madrassen består bl.a. af kartede bomuldsfibre.

 

En futon madras er typisk hårdere end almindelige madrasser, da den ikke indeholder fjedre. Oftest kan den anvendes som soveunderlag på gulv, eller som madras i en sengeramme.

 

Køb futonmadrasser her.

 

2. Latex madras 

Latex er et naturprodukt, hvilket gør denne type madras meget mere allergivenlig en andre madrastyper. En latex madras er også mere ventilerende end madrasser af skum eksempelvis. En latex topmadras er derfor mere frisk at sove på – også på en varm sommerdag.

 

Latex er et naturmateriale, som tilpasser sig kroppens former efter hvor stort tryk der er fra de forskellige kropsdele ned mod madrassen. Latex tillader din krop at ånde og er god til at transportere varme og fugt væk fra kroppen. Dette giver dig en bedre og mere stabil temperatur, når du ligger i din seng modsat memory skum.

Så hvilken boxmadras, der er bedst til dig, afhænger i særdeleshed af din kropsvægt, og selvfølgelig din egen præference.

Du kan se et lækkert udvalg af boxmadrasser med gratis fragt & prismatch her

Latex eller celsiusmadras?

Der er både fordele ved latex og celsiusmadrasser. Celsius er det blødeste materiale. Celsius er et viskoelastisk materialle med trykaflastende egenskaber. Det der kendetegner celsius er, at det former sig ud fra hvor kroppen afgiver varme. Med andre ord, får din krop en ergonomisk korrekt og entydig støtte mens du sover. Grunden til det, er at kroppens behov for, at skifte liggestilling formindskes. Har du dårlig ryg, er celsius ideel for dig, da støtten være afhjælpe smerter i ryg og lænd. 

 

Latex er modsat celsius elastisk og fleksibelt, hvilket gør, at madrassen føles mere fast. Den største fordel ved latex skum er, at luftventilationen ikke mindskes, uanset trykket madrassen får. Sveder du meget når du sover, så er latex superideelt for dig, da det afleder overskydernde varme væk fra kroppen. 

 

 

3. Spring madras 

En springmadras er en vendbar madras. Det vil sige at den har to slidbare flader.

Springmadrassen fås i flere forskellige kvaliteter og med flere forskellige egenskaber, så det er altid en god idé at forske i de forskellige modeller, før du vælger en.

 

Den moderne springmadras er inddelt i komfortzoner. Det vil sige at madrassen har forskellige hårdheder afhængig af hvor stort et tryk madrassen får i de forskellige zoner.

 

Dette giver dig mere støtte om natten og alt i alt en bedre søvn oplevelse.

Hvilken du skal vælge afhænger af dine behov.

 

Du kan se et stort udvalg af lækre springmadrasser her

 

 

4. Box madras

Hvad er en boxmadras?

En boksmadras er kort og godt en madras med ben. Du behøver altså hverken sengeramme, lameller eller andet for at ligge på en boksmadras.

Hvilken boxmadras skal jeg så vælge?

Når du skal vælge boxmadras er der nogle helt konkrete ting, du skal være opmærksom på.

Du skal blandt andet være opmærksom på, hvilke slags fjedre der er i boxmadrassen. Her skelner man imellem pocket-fjedre og multipocket fjedre. Forskellen på disse to afhænger af hvor mange fjedre der er i madrassen pr. kvm. Pocketfjedre avender ofte 250-300 fjedre pr. kvm, hvor en multipocket anvender 450-500 fjedre pr. kvm.

Og hvorfor er det så vigtigt hvor mange fjedre madrassen har? Det er det af den simple årsag, at madrassens antal af fjedre har betydning for din liggekomfort. Jo flere fjedre pr. kvm jo mere præcist tilpasser madrassen din krop, hvorved du opnår den bedste støtte.

Dernæst skal du også vide lidt om boxmadrassens fasthed, før du kan vælge den helt rigtige boxmadras. Fastheden påvirker nemlig også madrassens liggekomfort. Fastheden afgør nemlig hvor meget madrassen giver efter, når du ligger på den.

En tommelfingerregel lyder således:

Vægt under 75 kg: Vælg en boxmadras med pocketfjedre og en medium fasthed.


Vægt mellem 75-95 kg: Vælg en boxmadras med pocketfjedre og fast/hård fasthed eller en boksmadras med multipocket fjedre og medium fasthed.


Vægt over 95 kg: Vælg en boxmadras med multipocket fjedre og fast fasthed.

 

Det er også vigtigt at tage stilling til hvor mange komfortzoner din boxmadras skal have. Komfortzonerne er tilpasset forskellige steder på kroppen, og er vigtige fordi de tilpasser sig din krop, hvorved du opnår den mest optimale komfort for din ryg, skuldre, hoved osv.

 

En anden ting du skal overveje, når du kigger på boxmadras er hvilken polstring du skal vælge. Polstringen har indflydelse på, at du ikke kan mærke fjedrene igennem betrækket. De mest gængse typer polstring er memory skum og latex.

 

Memory skum er skumgummi, som er varmefølsomt. Denne type skum tilpasser sig kroppen efter temperatur. Det vil sige, at der hvor vi afgiver mest varme fra, vil madrassen synke mere sammen, end der hvor vi afgiver knap så meget varme. Ulempen ved memory skum er, at det ikke er godt til at lede varme væk fra kroppen, og tillader heller ikke kroppen at ånde på samme måde som fx latex.

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo
helpline

Hej med dig! 👋🏼

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden! Skriv til os og lad os hjælpe dig med dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊
agent

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo